از روغن زیتون استفادههای بسیار زیادی در آشپزی ملتهای مختلف میشود. استفاده برای سرخ کردن، پختن، یا به عنوان سس سالاد نمونههایی از این دست هستند که همهی ما به خوبی با این روشها و البته خواص روغن زیتون آشنا هستیم. اما این روغن سالم و مغذی استفادههای خلاقانهی دیگری نیز در آشپزی دارد.در این آموزش چند روش و ترفند خلاقانه برای استفاده از روغن زیتون در آشپزی را مرور میکنیم.
شاید عجیب به نظر برسد اما به جای استفاده از طعمدهندههایی مثل مایونز که سرشار از چربی مضر هستند، روغن زیتون میتواند جایگزین مناسبی برای طعم دادن به ساندویچ باشد. مقداری روغن زیتون بکر لادن روی نان ساندویچ خود بمالید و از خواص و طعم بینظیر آن لذت ببرید. پنیر فتا، گوجه و مقدار کمی روغن زیتون لادن میتواند یک ساندویچ سالم و خوشمزه را بر سر سفرهی شما آورد.
در اکثر دستور پختهای سوپ میبینیم که توصیه میکنند بعد از آماده شدن سوپ و قبل از سرو، حجم زیادی خامه به آن اضافه شود. اما در آشپزی با روش یونانی شاهد هستیم در سوپ مقداری روغن زیتون میریزند. علاوه بر طعم خوب، این روغن غذا را سرشار از آنتیاکسیدان میکند.
علاوه بر استفاده به عنوان مزهی ساندویچ، میتوان مقداری روغن زیتون را روی نان تست مالید و با اضافه کردن سبزیجات معطر و نمک به آن یک تست خوش مزه درست کرد. این تست را میتوان به عنوان اسنک هم استفاده کرد. انواع مختلفی از این تست را میتوان با طعم دهندههای مختلف بر پایهی روغن زیتون تهیه کرد.
در حالی که خوردن کره و پنیر با مربا و عسل طعمی عالی دارد، میتوان روغن زیتون را با انواع خاصی از پنیر و کره امتحان کرد. برای مثال پنیر فتا یا پنیر موزارلای تازه با اضافه کردن چند قطره روغن زیتون لادن بسیار لذیذ میشوند.
نیمرو و انواع املت غذاهای محبوبی هستند که در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار میگیرند. سرخ کردن و پختن تخممرغ با روغن زیتون علاوه بر اضافه کردن طعم خوب به آن، چربیهای مضر مثل کره را نیز حذف میکند. روغن زیتون تصفیه شده لادن برای این کار ایدهآل است.
روغن زیتون برای طعم دادن به انواع خوراکیها کاربرد دارد. برای درست کردن پنیر گریل شده هم میشود از روغن زیتون استفاده کرد. به این صورت که بر روی هر تکه از پنیر مقداری از این روغن اسپری کنید. همچنین اسپری کردن روغن زیتون را بر روی نان هم میتوانید انجام دهید.
این مورد شاید کمی عجیب به نظر برسد و با خود فکر کنید که نتیجه مطلوبی نخواهد داشت، اما این طور نیست و روغن زیتون برای استفاده در انواع کیک بسیار مناسب است و بهخصوص طعم خوبی به کاپکیکها میدهد. علاوه بر این طعم و خواص آن برای سلامتی، استفاده از آن نیز راحت است و نیازی به حرارت دادن ندارد و بدون استفاده از مخلوطکن نیز میتوان به راحتی از آن استفاده کرد.